Nové číslo DACHSER magazínu je tady!

Nejlepší výbavou pro nepředvídatelné výzvy je společnost, která je agilní, flexibilní a přizpůsobivá.  O tom, jak to funguje ve společnosti DACHSER, si můžete přečíst v nejnovějším vydání našeho časopisu.

DACHSER magazine 02/24

Hned v titulním článku se můžete dočíst, jaké podnikáme kroky proti nepříznivé situaci na trhu práce – naši společnost DACHSER Service und Ausbildungs GmbH jsme založili už před deseti lety v reakci na zhoršující se nedostatek profesionálních řidičů nákladních vozidel – problém, který rezonuje v celém odvětví a v celé Evropě. Naším záměrem bylo vlastními silami školit řidiče, zlepšovat image této profese a pomáhat na trh přivést a dlouhodobě udržet nové řidiče. Na straně 6 začíná příběh, jak se tento koncept osvědčil a jak se DACHSER zasazuje o novou generaci řidičů.

Před několika lety nás život postavil před zcela odlišnou výzvu: Brexit. Ten znamenal odchod Spojeného království z Evropské unie, a tím i z jednotného evropského trhu a celní unie. Řízení toku zboží do a ze Spojeného království za zcela nových podmínek vyžadovalo a vyžaduje dobré nápady a dostatečnou flexibilitu. Na straně 16 vám přinášíme článek o tom, jak se s novou situací vypořádal tým DACHSER UK a jakou roli v tom hraje nové řešení Smart Border Connect.

Pro uspokojování potřeb jednotlivých průmyslových odvětví jsme zavedli portfolio oborových řešení na míru. Jedním z těch, která kladou na logistiku velmi specifické požadavky, je móda. Nejnovější oděvy se musí dostat do obchodů včas, efektivně, nezmačkané a v perfektním stavu.. Digel je jen jednou z módních značek, které využívají služeb nabízených prostřednictvím oborového řešení DACHSER Fashion Logistics. Klíčovým prvkem v implementaci tohoto řešení byl kontejner na míru Roll&GOH, který DACHSER vyvinul ve vlastní režii. Nalistujte stranu 28 a začtěte se do naší případové studie z oblasti módního průmyslu.

Váš DACHSER magazín

Tyto a mnoho dalších příběhů vás čeká v tomto čísle DACHSER magazínu. Doufáme, že se vám nové vydání našeho časopisu bude líbit.

Můžete si také prolistovat předchozí čísla časopisu DACHSER.

DACHSER magazine 02/2024 PDF (10,02 MB)
DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova