Golden Week 2024 v Číně

Od 1. října do 7. října 2024 bude většina podniků a továren v Číně uzavřena kvůli svátku s názvem Golden Week. Vzhledem k tomu, že Čína představuje jednu z nejdůležitějších světových ekonomik, může tato prodloužená odstávka významně ovlivnit mezinárodní dodavatelský řetězec. Pro minimalizování rizika případného narušení dodavatelského řetězce je důležité začít s přípravou na období tohoto svátku už nyní.

Golden week 2024

Co je to Golden Week?

Golden Week (Zlatý týden) je sedmidenní státní svátek v Číně, který je oslavou vzniku Čínské lidové republiky. Svátek trvá od 1. října do 7. října 2024 a během něj mnoho Číňanů cestuje za zábavou nebo navštěvuje rodinu po celé zemi. Stejně jako mnoho jiných podniků bude i společnost DACHSER v Číně během Zlatého týdne uzavřena a svůj běžný provoz obnoví 8. října 2024.

Co se během svátku Golden Week děje?

Většina podniků a továren bude během týdenního svátku uzavřena, což znamená, že výroba bude zastavena. Letiště a námořní přístavy budou fungovat dál, ale s omezeným počtem pracovníků kvůli nízkému objemu výroby v továrnách. Jako obvykle budou od 1. října do 3. října 2024 uzavřeny vládní instituce, mezi které patří například i celní úřady.

Vzhledem k tomu, že Čína, jedna z největších světových ekonomik a zemí orientovaných na výrobu, se na celý týden zastaví a továrny nemusí ani po oficiálním ukončení svátku fungovat na plný výkon, pokles objemu výroby by mohl mít dopad na celosvětový dodavatelský řetězec.

Jak minimalizovat dopad Golden Weeku?

Abyste pomohli snížit riziko potenciálního přerušení dodavatelského řetězce během Zlatého týdne, zvažte prosím následující kroky:

  • Komunikujte se svými dodavateli a zákazníky, abyste zajistili dostatečné zásoby a měli tak očekávání svých zákazníků pod kontrolou.
  • Projednejte své plánování se zástupcem společnosti DACHSER a připravte si přesnou předpověď dodávek pro dlouhodobé plánování tak, abychom vám mohli nabídnout nejvhodnější řešení, které odpovídá vašemu rozpočtu a časovému plánu.
  • Objednávejte přepravy s předstihem (dříve než obvykle) a věnujte pozornost termínům uzávěrky objednávek
  • V případě námořní přepravy doporučujeme provést objednání 4–6 týdnů před začátkem svátku.
  • Pro leteckou přepravu doporučujeme objednání1–2 týdny před začátkem svátku.

Máte-li jakékoli dotazy, obraťte se na svého obchodního zástupce společnosti DACHSER, který vám rád pomůže a společně s vámi naplánuje další kroky.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Eva Dlouhá